Hae
Gaalanainen

Krista Kosonen tekee Miamissa elämänsä roolin – jälleen kerran!

En olisi uskonut, että voisin jollain tavalla samaistua elokuvaan, jonka kuvaillaan olevan showtanssijoiden yökerhomaailmaan sijoittuva roadmovie.

Sillä sitä Krista Kososen ja Sonja Kuittisen tähdittämä Miami todella on. 

Työskentelin opintojeni ensimmäisinä vuosina nimittäin tanssiryhmässä, joka teki kesäisin keikkoja myös yökerhoissa. Haluan nyt heti kumota väärinkäsitykset; showmme oli enemmän sporttinen ja meillä oli ihan vaatteet päällä (ja koreografiat olivat myös ehkä hieman liikkuvampia kuin elokuvassa). Mutta. Tunnistin elokuvasta heti tuon takahuonemaailman ja humoristisen Hyvää iltaa Huittinen -ironian, jolla Krista Kososen näyttelemä Angela elokuvan avaa. Sillä tuollaisissa paikoissa keikat melkein aina olivat. Sysmässä. Tai Pörsänmäellä. 

Mutta Angela haaveilee olevansa Miamissa, isojen yökerhojen lavoilla.

Angela (Kosonen) tapaa elokuvassa vuosien jälkeen Anna-siskonsa (Kuittinen). Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva pikkukaupungintyttö Anna ei voi vastustaa karismaattisen isosiskonsa glitter-elämää, vaan lähteen mukaan matkalle, josta ei käänteitä puutu.

Vaikka matkaan mahtuu enemmän tapahtumia kuin monen ihmiselämään, niin ennen kaikkea elokuva on kuvaus kahdesta hyvin erilaisesta naisesta, joiden molempien persoonat selittyvät kiinnostavalla tavalla elokuvan kuluessa.

Katsomon puolella Kososen monipuolisuutta näyttelijänä ei voi kuin ihmetellä; ihastuttava, epätasapainoinen ja rikkinäinen Angela on aivan jotain muuta kuin Kristan aikaisemmat roolityöt, mutta silti tuntuu, että hän tekee elämänsä roolin – jälleen kerran. 

Hahmosta olisi helposti voinut tulla kliseinen, mutta Kosonen esittää uskottavasti, millainen hahmo on samalla häpeilemätön, rakastatteva, mutta myös epätasapainoinen ja jopa vaarallinen.

Sonja Kuittiselle Annan rooli on ensimmäinen iso esiintyminen valkokankaalla. Ensihetkistä tuntuu ilmeiseltä, miksi ohjaaja Zaida Bergroth on naisen rooliin valinnut. Sonja tekee alkujaan arkana Annana elokuvan isoimman kasvutarinan.

Mutta piilevänä elokuvassa kasvaa myös rakkaus, joka vaikuttaa elokuvan loppuhetkiin enemmän kuin katsoja uskaltaa edes arvailla.

Miamin ensi-ilta 4.8 kautta maan

Lue arviot kesän muista uutuusleffoista täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *