Hae
Gaalanainen

Testasin: Anni Hautalan jouluisen punajuurimurekkeen

Anni Hautalan avopuoliso Niko Kivelä totesi Ruokakirjan julkkareissa, että hän myös nauroi, kun luki kirjan läpi. Ymmärsin asian vasta, kun lukaisin johdannot resepteihin läpi; Annin ääni todella kuuluu kirjassa.

Ensimmäiset jouluvieraat kävivät meillä viikonloppuna ja päätin testata kirjasta punajuurimurekkeen, joka tehdään ihan lapsiystävällisesti jauhelihapohjaan. Anni vinkkasi kirjassa, että tällä reseptillä hän on saanut oman lapsensa syömään punajuurta.

Ja toki näin joulunalusaikana punajuuri on oikein ajankohtainen juures! Joten ryhdyin sunnuntai-iltapäivänä toimeen..

Annin punajuurimurekkeeseen tarvitset: 3 kpl ruisleipäpaloja, 1/2 dl lihalientä, 400g jauhelihaa, 3 punajuurta, 1 sipuli, öljyä, 2 rkl hunajaa, pippuria oman maun mukaan ja kananmunan

                                           

                                                                                            Ohje: 

Alkuun laita leipäpalat kulholliseen lihalientä likoamaan (koska olen ruokahommissa vähän blondi, laitoin liemikuution ensin kylmään veteen, sitten kokeilin keitettyyn, jossa se kuutio liukeni huomattavasti paremmin).

Pilko seuraavaksi sipuli sekä raasta punajuuret ja kuullota ne pannulla. Lisää hunaja, pippuri sekä tarvittaessa ripaus suolaa (Annin mielestä suolaisuutta tulee tarpeeksi lihaliemikuutiosta).

                                                   

Tein reseptin reilusti tuplakokoisena, koska syöjiä oli enemmän kuin meidän perus viisihenkinen perhe + yksi kaverivaraannos. Kuudelle 400g jauheliha olisi varmasti riittänyt hyvin.

Sekoitin kiloon jauhelihaa suhteessa saman verran punajuurta, sipulia, leipää ja kananmunia ohjeen mukaan tasaiseksi taikinaksi. Paista tämän jälkeen uunissa 220 asteessa neljäkymmentä minuuttia.

                                             

Lopputulos ei ollut ulkomuodolta aivan sama kuin kirjassa, mutta heitin päälle rucolaa peittämään pieniä epämuodostumia. 

Murekkeen kylkeen tein aurajuustomurudippiä sekä laitoin tarjolle ihan aurajuustoa. Bataattiranskalaiset heitin uuninpellille ihan pussista. Tein lisäksi pinaatti-mozzarella-tomaatti -salaattia.

                                               

Ja huh! Mureke upposi vieraisiin ja kirvotti jopa kehuja! 4/5 lapsesta söi ruuan hyvin. Erään allekirjoittaneen lapsen kanssa kamppailemme lähes aina illallisaikaan, sillä hänen mielestä ”päiväkodissa on maailman parasta ruokaa”, joten hänen nirsoiluaan ei voi laskea tähän.

Aikaa hommassa meni lähinnä punajuurten raastamiseen, muuten jureke valmistui suhteellisen nopeasti. 

Varmasti tehdään tätä joskus uudestaan ihan arkena, mutta näin joulunalusaikaan punajuurimureke toimii vähän parempana vierasruokanakin oikein hyvin. 

Lue myös: Arkiruokaresepti Vappu Pimiältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *