Hae
Gaalanainen

Golden Globe +7 muuta kevään olennaista gaalaa (ja mitä niistä olisi hyvä tietää)

Alkuvuosi on gaalojen kulta-aikaa. Tämä tarkoittaa meikäläiselle, että pikkumusta pitäisi kaivaa taas vaatekaapista, sillä nämä ovat myös harvoja vuosittaisista Suomen pippaloista, joissa on pukeutumisetiketti.

Onneksi Ameriiiiikan gaaloihin riittää etiketiksi ihan yöppäri ja villasukat, sillä tänäkin vuonna Oscarit, Golden Globet ja Emmyt nähdään vasta aamuyöstä meikäläisten aikaa.

Tänä vuonna Oscar-gaala ja Grammy Awardsit täyttävät pyöreitä, joten tiedossa on tavallista päräyttävämpi gaalakausi. 

1. Golden Globe -gaala avaa gaalakauden palkitsemalla edellisen vuoden parhaat tv-sarjat ja elokuvat 7.1 sunnuntaina, eli meidän aikaan meininkejä voi seurata maanantai aamuyön puolella.

Eniten ehdokkuuksia kahmivat tänä vuonna The Crown -sarja, Big little lies -minisarja sekä The Post ja All The Money in the World -elokuvat. 

Tiesittekö muuten, että suomalainen, pitkän toimittajauran Hollywoodissa tehnyt Kirpi Uimonen on yksi palkittavia valitsevan akatemian jäsenistä? 

 

2. 12.1 perjantaina palkitaan vuorostaan Kultaisessa Venla -gaalassa kotimaisen TV-vuoden parhaat. TV2 näyttää Vappu Pimiän juontaman lähetyksen suorana klo 20.00.

Eniten ehdokkuuksia on Myrskyn jälkeen-, SYKE-, ja Aallonmurtaja-draamasarjoilla, joiden näyttelijöitä, ohjaajat ja käsikirjoittajat ovat ehdolla kaikissa kyseisissä sarjoissa.

 

3. 60. Grammy Awardsit järjestetään New Yorkin Madison Square Gardenissa 28.1 sunnuntaina. Musiikkialan suurimman gaalan juontaa tänä vuonna James Corden. Ehdokkaiden joukossa on muun muassa Lady Gaga, Ed Sheeran, Pink ja Amerikan Idolsista tuttu Kelly Clarkson.

 

4. Iskelmä Gaala järjestetään 2.2 perjantaina Tampere-talossa. Iskelmä palkitsee tuolloin  tammikuussa järjestettävän vuosiäänestyksen voittajat. Maailman ainoassa Iskelmä Gaalassa vahvoilla tänä vuonna lienevät Laura Voutilainen, Antti Ketonen ja Juha Tapio.

 

5. Kotimaan suurin musiikkialan juhla Emma Gaala nähdään 3.2 lauantaina 20.00 alkaen Nelosella. Tänä vuonna ehdolla peräti kuudessa kategoriassa ovat JVG, Haloo Helsinki ja Antti Tuisku.

Illan aikana esiintyvät Evelina, Popeda, JVG, Antti Tuisku, Haloo Helsinki ja Sunrise Avenue.

 

7. Kaikkien gaalojen kuningas, 90. Oscar-gaala järjestetään 4.3 sunnuntaina perinteiseen tapaan Los Angelesissa Dolby-teatterissa. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet paljastetaan 23.1. Jäämme jännittämään pääseekö Suomen Oscar-ehdokas Tom of Finland -elokuva Hollywoodiin asti.

 

8. Suomen radioalan parhaat palkitaan 16.3. Radiogaalassa. Yleisöäänestykseen perustuvan gaalan tulokset ovat olleet viime vuosina lähes identtisiä, kun Aamulypsy ja Jaajo Linnonmaa ovat pokanneet tärkeimmät palkinnot.

 

8. Vuoden 2017 parhaiden elokuvien Jussi-ehdokkuudet julkistetaan 1.2. Maaliskuun lopussa pidettävässä Jussi-gaalassa on tänä vuonna erityisen paljon isoja elokuvia tyrkyllä ehdokkaaksi; Tuntematon sotilas, 95, ja Tom of Finland liittyvät myös Suomen juhlavuoden ohjelmistoon.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *