Hae
Gaalanainen

5 syytä miksi Star is born -elokuva ja Bradley Cooper olisi ansainnut pystinsä!

76.kertaa järjestetty Golden Globe -gaala palkisti viime yönä tv- ja elokuvamaailman parhaita.

Sanoisin, että kunnianarvoisen raadin äänestyspäätös jättää (ja uskoisin, että aika monelle muullekin) Bradley Cooperin ja Lady Gagan tähdittämä Star is born -elokuva ilman arvostetuimpia palkintoja oli aikamoinen yllätys.

Sen sijaan toinen viime vuoden yleisösuosikki (passeli elokuva toki sekin) Bohemian Rhapsody palkittiin vuoden parhaana elokuvana, samoin Freddie Mercuryn roolin näyttelevä Rami Malek palkittiin parhaasta miespääosasta.

En tiedä, onko arvostetuimpien palkintojen raadit tekemässä Bradley Cooperille leodicapriot? Leonardo DiCaprio roikkui vuosikaudet Oscar-gaalan ehdokaslistoilla, kunnes sai parhaan miespääosan Oscar-palkinnon vasta vuonna 2016. Cooper on jäänyt joka vuosi myös ilman Golden globe -pystiä – niin myös tänäkin vuonna.

Tämä on sääli, sillä Bradley Cooperin roolisuoritus Jackson Mainena on yksi elokuvahistorian hienoimpia ja koskettavimpia.

Koska.

1.Ei ole helpoin tehtävä saada tällaista tavista ymmärtämään, miksi stadioneita täyttävä laulaja voi päätyä elämässä niin radikaaleihin ratkaisuihin. Bradley onnistuu ja saa vielä Gagan näyttelemän Allyn lisäksi katsojan rakastumaan Jacksoniin.

2. Yleensä sanotaan, että jos rakastut johonkin ulkonäkö menettää merkityksensä. Pätee myös leffaloveen! Minusta Bradley Cooper ei ole koskaan ollut niin kuuma kuin rähjäisenä läpi valkokankaan vanhan viinan hajuisena laulajana.

3. En myöskään muista, milloin olisin itkenyt niin valtoimenaan fiktiivisen elokuvan parissa kuin Starin. Sovin leffan jälkeen ripsivärit poskilla perjantai-iltana hyvin keskelle teinidraamaa, kun painelin Kampin narikkatorin läpi.

4. Cooper siis ohjasi elokuvan. Eikä hän joudu ollenkaan häpeilemään laulusuorituksissa itse Lady Gagalle. Soittipa mies itse kitaraakin.

5. Ei ole liioiteltua sanoa, että Star is born on 2010-luvun Bodyguard! Tarvitsemme valkokankaalle enemmän elämää suurempia rakkaustarinoita.

”Bradley Cooper ei ole koskaan ollut niin kuuma kuin rähjäisenä läpi valkokankaan viinan hajuisena laulajana”

Kun istuin katsomaan elokuvaa tajusin, että olen tavannut Cooperin kerran. Minulle oli varattu Tanskassa kahden muun toimittajan kanssa vartin haastisslotti. Bradley oli hurmaava, avoin – ja saatoimme jopa vähän flirttailla silleen jenkkityyliin. Hassua, että se muistui mieleen vasta, kun näin hänet valkokankaalla taas.

Tai no varmaan siksi, että kirosin noin sata kertaa, miksi miksi miksi, en pyytänyt yhteiskuvaa.

En voinut olla ajattelematta työmäärää, jonka Cooper on ohjaajana ja näyttelijänä  tehnyt koko elokuvan kokonaisuuden eteen – ja voisin kuvitella, että hienoista katsojaluvuista ja lukuisista ehdokkuuksista huolimatta voi olla hienoinen pettymys, jos elokuva jää ilman isompia palkintoja. 

En keksi muuta syytä palkinnottomuudelle kuin sen, että Star is born on Tapahtuipa Hollywoodissa -elokuvan (v.1937) kolmas filmatisointi. Muut versiot on tehty vuonna 1954 ja 1976.

Laitamme vielä Oscar-gaalaan, joka jakaa pystinsä meidän aikaan maanantaina 25.2.

Onneksi käsittämättömän hienon roolisuorituksen Allyna tehnyt Lady Gaga sai sentään yöllä parhaan alkuperäisen kappaleen palkinnon Shallow -kappaleesta. Fiilistelkää tämä video, jos kaipaatte maanantaihin vielä hieman lisää melankoliaa.

 

Golden globen ehdokkaat ja palkitut vielä täällä.

kuvat Star is born

Yksi kommentti

  1. Vierailija kirjoitti:

    Minusta taas tuo elokuva oli aika huono. Odotin koskettavaa itketyselokuvaa, mutta ei itkettänyt niin sitten yhtään. Biisit olivat kyllä hyviä, mutta itse elokuvasta en pitänyt. En olisi itsekään sille pystejä jakanut, jos asia minulle kuuluisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *