Hae
Gaalanainen

Näin saavutat täydellisen joulutranssin TOP5

Terveisiä täältä joulutranssista!

Pidin tänään kokonaisen vapaapäivän keskenäni ja sen tarkoitus oli yllämainittu; täydelliseen joulutranssiin vaipuminen. Lapsiperheessä transsiutuminen on viime vuosina jäänyt muiden palvelemisen jalkoihin, joten tänä vuonna en ottanut riskiä, vaan varasin jouluttamiseen oman vapaapäivän. 

Se vaati hieman ennakkovalmisteluja: 

1. Ripottelin pitkin viikkoa ympäri kotia Merry X-mas-, Let it Snowta huutavia sisutustyynyjä, kynttilöitä ja muuta krääsää, mitä normaalisti vihaan (siis krääsää, en joulukrääsää). Kun joulutoivotuksiin törmää jatkuvasti ympäri kämppää, alkaa kohta tuntea olevansa oikeasti ihan merry and bright.

2. Jouluna on lupa löysäillä mukavissa vaatteissa. Keräsin jouluiset vaatteet ja lempilökärit pitkin kuukautta odottamaan pyhiä samaan lokaatioon. Yleensä olen ostanut tai toivonut jouluksi uutta yöpaitaa tai muuta jouluvaatetta, nyt panostin neuleisiin.

Vaikka ei olisi rahaa ostaa kokonaan uutta vaatekertaa, niin ihan vaikka uudet joulusukatkin saavat rennommalle mielelle.

3. Myös henkisesti on tärkeää, että hyvää lukemista on oltava riittävästi. Olen kerännyt koriin lehtiä ja kirjoja, joihin pääsin tarttumaan vihdoin tänään. Tässä lajissa runsaus on tärkeää; jos harvoin ehtii lukemaan, niin mikään ei ole turhauttavampaa kuin huonon kirjan lukeminen. 

4. Ruoka ja ruoka. Kävimme hubbyn kanssa ostamassa koko joulun ruokatavarat ja juomat jo keskiviikkona töiden jälkeen. Myöhään illalla ei ollut kovin valtaisaa trafiikkia, mutta koitin vältellä täysiä kauppoja tämän päivän.

Monet elämäntapaohjeistavat neuvovat, että jouluna ei kannata olla liikaa ruokaa tarjolla, sillä silloin sitä tulee syötyä liikaa. Meillä herkkuja on ollut esillä pitkin viikkoa ja minusta napsiminen kuuluu nimenomaan olennaisena osana jouluun. 

Yksi tämän joulun lemppareistani on ehdottomasti jaffakeksit feat vihreät kuulat, joita meni tänään puolikas paketti.

5. Joululeffoja on katsottava ainakin yksi. Eikä se haittaa, jos se on vähän huono, kuten Netflixin Jouluprinssi. Ennen superpyhiä joululeffoja on muuten hyvä toljottaa mahdollisimman myöhään, jotta unirytmin saa varmasti sekoitettua ajoissa lomarytmiksi. 

Ja vaikka jälkikasvu herättäisi aamulla aikaisin, se ei haittaa. Joululomalla voi vihdoin nukkua kunnon päikkäreitä, jotta jaksaa taas valvoa yöllä ja suorittaa uudelleen muita joulutranssin operaatioita.

Rentoa joulua kaikille teille ja kiitos kuluneesta vuodesta! <3

Blogi lomailee 3.1.2018 asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *