Hae
Gaalanainen

I feel pretty on itseluottamuksen kanssa painivalle vuoden tärkein elokuva

96

Normal
0

21

false
false
false

FI
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normaali taulukko”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Calibri;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

I feel pretty –elokuvan voi nähdä kahdella tavalla. Joko aika perinteisenä jenkkihenkisenä höpsönä jenkkikomediana, jossa päähenkilö Renee (Amy Schumer) on kuin lähes kuka tahansa nainen, joka painii itseluottamuksen kanssa.

Eräänä päivänä Renee kolauttaa päänsä, jonka jälkeen hän alkaa nähdä itsensä maailman kauneimpana ja pystyvimpänä naisena. Tästä seuraa äksöniä ja hauskoja tilanteita sekä aika ennalta arvattava loppuratkaisu.

                  

Tai sitten elokuvan teemaan ja tilanteisiin voi samaistua niin syvästi, että kyyneleet nousevat silmiin vähän väliä.

Renee: Oletko sinä niitä tyttöjä, joita tullaan tuosta vain lentokentällä pyytämään bileisiin valtavalle jahdille ja vietät seuraavat päivät siellä?

Kiistämättömän kaunis nainen: Kyllä minulle kävi viime kesänä Kreikassa juuri niin.

Kun epävarmuuksista kärsinyt Renee näkee itsensä kuin taikaiskusta yhtä upeana kuin nuo kiistämättömän kauniit huippumallit, seuraa tilanteita, jotka iskevät ainakin meikäläisen nauruhermoon.

Toisaalta elokuvan vahvin teema on itseensä uskominen, joka ehkä ilman taikaiskua tapahtuu oikeassa elämässä oikeastaan vain itsensä hyväksymisen kautta.

Mietipä tilannetta, jossa tunnet itsesi kauniiksi? Ehkä olet syönyt ja urheillut sillä viikolla sopivasti, tuona iltana lempifarkkusi istuvat jalkaan ja laittaudut nätiksi iltaa varten. Muutaman siiderin jälkeen itseluottamuksesi on tapissa ja ihmiset kiinnittävät huomiota hyvään meininkiisi – ei väliä, vaikka oikeastaan näyttäisit suunnilleen samalta kuin viikko sitten, kun istuit kotisohvalla kehoahdistuksissasi kotikalsareissasi.

Vähän sama, mutta elokuvapotenssiin käy Reneelle, joka lopulta oppii, ettei ulkonäöllä ole niin suurta merkitystä kuin hän (ja me kaikki) muut tuppaamme kuvittelemaan. Kaikilla on epävarmuuksia, jopa sillä kiistämättömän kauniilla naisella.

Minusta I feel pretty on itseluottamuksen kanssa painiville vuoden tärkein elokuva.

Kuvittelemansa muodonmuutoksen jälkeen Renee alkaa käyttää samoja vaatteita kuin käsittämättömän kauniit naiset. Tanssia lavalla bikineissä kuten he. Kesken naururemakan tajuan, että tanssikohtauksessa ei olisi mitään hauskaa tai outoa, jos bikineissä tanssisi käsittämättömän kaunis nainen.

Heihin silmämme on valkokankaalla niin tottunut, että tuskin kiinnittäisimme koko kohtaukseen sen suurempaa huomiota, jos sjoku heistä olisi tanssikohtauksen tehnyt. 

Toivottavasti jonain päivänä silmämme ovat tottuneet normaaliin myös valkokankaalla.

Ja ainiin. Amy Schumer. Love. Her.

I feel pretty –elokuvateattereissa kautta maan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *