Hae
Gaalanainen

Koronakesän juhlat olivat tässä ja nyt!

Koronakesän tapaamiset pienemmällä porukalla.

Kesäkuun ensimmäisenä perjantaina kaverilta tuli viesti; tervetuloa huomenna koronakesän juhliin juhlimaan nelikymppisiä!

Apua.Tällaistako tämä nyt olisi, koronakevään jälkeinen, varovainen koronakesä? Tapahtumia, juhlia päivän varoitusajalla?

Ja toisaalta myös mahdollisuuksia osallistua päivän varoitusajalla niinä arvokkaina kesäviikonloppuina, jotka olin normaalisti huolella aikatauluttanut viimeistään vappuna.

Mutta olimme ja elimme ne syntymäpäiväjuhlat päivän varoitusajalla, kuten myös kotijuhannuksen jouluna sovitun maalaisjuhannuksen sijaan.

Päivänä, jolloin kirjoitin kustannussopimuksen, oli yksi kesän harvoja hellepäiviä. Päätin pitää torstain ja perjantain hellevapaata, sillä kiitos ja kirous koronan, normaaleja kesätapahtumia ei järjestetty. Tällaista hellevapaata en ollut itselleni koskaan aikaisemmin myöntänyt, mutta sen verran realisti olin, että tajusin kyllä, että kovin montaa näitä ei kesässä keskimäärin edes tulisi (ja tulikin myös niitä sadepäiviä, jolloin ehdin tehdä nuo oman hellevapaan rästityöt myöhemmin).

Poikkesin siis tuolloin kustannussopimuksen kirjoittamisen jälkeen ystäväni liikkeeseen ostamaan kukkaseppelettä. Lopulta jäin paistattelemaan päivää toisen kaverini kanssa liikkeen edessä olevalle terassille. Siinä istuimme ja juttelimme koko kevään edestä, lämmin kesäilta helli.

Tänä kesänä ei tullut festareita, etukäteen kalenteriin upotettuja neli- ja viisikymppisiä, ei perinteisiä kesäreissujakaan. Mutta tuli spontaanit terassijuhlat, synttäreiden sijaan juhlatoimikunnan kokous ja lopuksi järjestimme Varjofestarit ensimmäisen kirjahaastattelupäivän jälkeen Klaus K -hotellissa ja ympäri Helsingin diskoteekkejä.

En tiedä, kuinka kauan spontaanimmat juhlat ovat uusi normaali. Kalenterin orjalle ne ovat tehneet hyvää, mutta hieman kuluttaneen festaroinnin jälkeen olen nyt oikein valmis palaamaan normaaliin kalenterin mukaan elettävään syksyyn.

*Muutaman empiirisen kokeilun kautta päädyin muuten siihen, että baarit voisi mennä yhdeltä kiinni. Tai jos edes siihen saisi valomerkin, joka kehottaisi yli 35-vuotiaita lähtemään tuossa kohtaa kotiin.

*Hotelliyö saatu

 

2 kommenttia

  1. Natasha Wilson kirjoitti:

    Follow the link and you’ll be led to a page dedicated to a fuller bio,
    which she’s divided into two parts: a ”short version” (literally a bulleted list of key facts) and a ”long version,”
    which includes traditional paragraphs. There’s something in there for everyone fmcdealer.

  2. Media Studies Writing Services kirjoitti:

    The ultimate goal of custom media and communication writing service is to provide Media Studies Writing Services and media studies research paper services since media & communication coursework writing service seekers lack time to complete their media studies assignment writing services.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *