Hae
Gaalanainen

Rakas minusta on tullut pullukka!

Rakas minusta on tullut pullukka!

  • Tämä on vaan huonosta kuvakulmasta otettu!
  • Tuo vaate ei vaan istu sulle
  • Oon varmaan vaan treenannut niin paljon ylävartaloo, että tää takki ei mene rintojen kohdalta kiinni. Onhan mulla alla paksu hupparikin?
  • Kunnon kamera lihottaa ainakin viis kiloo!

Tällaisia (teko)syitä minä ja minut kauniiksi kuvannut kuvaajani käytimme, kun otimme elokuun lopussa muun muassa yllämainitun kuvan (jota siis vihasin, koska näytän siinä mielestäni paaaaljon isommalta kuin olen). Itse asiassa, olen enemmän ja vähemmän pakoillut kameraa viime vuosina niin paljon, kun se vain on ollut mahdollista. Olen kieltäytynyt kivoistakin (työ)jutuista, kun kuvissa oleminen ahdistaa.

Rakastan kaikkia television elämäntapamuutosohjelmia, kuten juuri alkaneita Olet mitä syöt– sekä Suurin pudottaja. Olen myös ymmärtänyt entisenä ortorektikkona, että muutokset, mitä itse tekee on oltava maltillisia, jotta niistä voi tulla elämäntapoja. Olen myös ymmärtänyt vuosien aikana, että elämässäni aikaisemmat paino-ongelmat ovat olleet lähinnä päänsisäisiä.

Lyhyt kertaus painohistoriastani, joka löytyy kattavammin täältä (valitettavasti en todellakaan ole ensimmäistä kertaa harkitsemassa muutosta).

Ennen kolmannen lapsen saamista en painanut yli kuuttakymmentä kiloa. Mutta toisaalta kaikki ne epävarmat vuodet parikymppisenä, jolloin ohjasin yhdeksänkin tuntia jumppaa päivässä ja heitin tanssiryhmän keikan päälle ja söin päivässä yhden rahkan, en saanut painoani tippumaan alle viidenkymmenen kilon. En vaikka jätin joinakin päivinä banaanin rahkasta pois. Ja vain kerran onnistuin pääsemään sairaalaan, kun suolatasapaino oli kiepsahtanut kokonaan ja pyörryin. Muistan noilta vuosilta myös kehoahdistuksen, joka oli todellista. En pystynyt istumaan auton etupenkillä, kun tunsin itseni isoksi. Vitsailin aina, että hei mä hyppään tähän sun taksiin, kun menin takapenkille.

Nämä kehotuntemukset tuntuivat tosilta, vaikka olin hoikka. Äitiys toi asiaan tasapainoa, vaikka toki olenkin vahdannut kiloja.

Kolmannesta lapsesta jääneet 5-10 kiloa ovat pyörineet päällä viisi vuotta. Siis todella viisi vuotta. Näitä ei kai voi edes sanoa enää raskauskiloiksi?

Välillä olen saanut niitä paremmin kuriin, välillä heikommin. Välillä olen päättänyt hyväksyä itseni tällaisena, ja olen ja survonut liian pieneksi jääneet vaatteet ylähyllylle.

Elokuussa, kun tiesin, että kuvat pitää ottaa jäätävän kiirekaaoksen keskellä, jolloin olin kuukauden elänyt lähinnä erinäisistä juhlista jäänyillä herkuilla ja energiajuomilla, otin asenteen, että olkoon kuvat sitten mitä ovat.

Silti katsoin järkyttyneenä sellaisia kuvia, joissa kehoani ei oltu aseteltu tietyllä tavalla. Tuoltako minä näytän? Vielä järkyttyneempänä katsoin Vaikuttajamedian omassa tilaisuudessa otettuja kuvia, joissa asetteluun ei ollut aikaa.

Syyskuun jokaisessa tapaamisessa ja tapahtumassa oma keho on ahdistanut, kun on ollut aikaa taas omille tuntemuksille. Viime torstain nollaushippaus ei varsinaisesti helpottanut asiaa. Minun oli pakko tehdä tänään se, mitä eniten vihaan.

Voitte astua vaaálle.

Kyllä tuntemus oli oikea ”raskauskilot” ovat täpissä, siinä kympissä.

Rakas minusta on tullut pullukka!

Mieheni on aina sanonut, että häntä ei haittaisi, jos painaisin vaikka kaksikymmentä kiloa enemmän, kunhan oisin tasapainoisempi. Harmi vain, että tasapainoisuus ei tunnu kasvavan kertyvien kilojen myötä..

Mutta. Ziljoona kertaa elämäntapamuutoksen aloittaneena, kaikki maailman ravintoniksit testanneena ja opiskelleena laihduttamisen elämäntapamuutoksen aloittaminen pelottaa ja ahdistaa.

Mitä jos kilot tulevat TAAS takaisin? Entä jos kärsivällisyys loppuu TAAS kesken? Entä jos mulla on jonkun superluolanaissäilöjän geenit, joka lihoo aina laihdutettuaan. En jaksaisi elää ikuisena jojoilijanakaan, mutta en voi jatkaa lihomistakaan. Painan kohta saman verran, kun odottaessani ensimmäistä lasta.

En rehellisesti tiedä, mitä minun olisi järkevintä tehdä. .Aloitan kuitenkin sillä, että laitan tänne ja someen myös niitä kuvia, joissa kiloja ei ole piiloteltu. Kai se on jonkunmoinen alku sekin?

2 kommenttia

  1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Emppu mulla on 100% samoja tuntemuksia, et oo yksin <3 Mä osallistun yhteistyön tiimoilta lokakuussa Monnan valmennukseen, jossa on lempeää liikuntaa, mutta myös harjoitellaan olemaan itselleen armollisempi. Ei vois tulla parempaan saumaan kun koronakevään tissuttelu ja herkuttelu vaihtui koronakesän samanmoiseen, joka vaihtui nyt syksyksi ja olo on jokseenkin nuutunut puhumattakaan siitä, etten ees halua kokeilla, meneekö farkut jalkaan.

  2. empuntemputjatarinat kirjoitti:

    Mä yritän tässä nyt tarkkailla syitä- ja seurauksia ihan rauhassa. Mutta sä näytit kyllä tosi hyvälle, mutta ymmärrän, että itsellä ei välttämättä silti paras fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *