Hae
Gaalanainen

20 000 euroa kasassa! Mikä on vaikuttajan vastuu?

Huomasin aamulla, että keräys Koskelan uhrin omaisille sekä kouluväkivallan vastaiseen työhön on kerännyt yli 20 000 euroa! Kiitos te ja hyvä me!

Kotimaan avulta oltiin jo eilen yhteydessä, että uhrin vanhemmille suunnattua 10 000 aletaan muuttaa konkreettiseksi avuksi. Nyt tuo jälkimmäinen kymppitonni on siis kerättynä jo koulukiusaamisen vastaiseen työhön. Moni on laittanut viestiä, että haluaa lahjoittaa 15.päivä (se kai monilla palkkapäivä, näin yrittäjänä olen näistä vähän pihalla), joten keräys on auki 18.3 asti, niin saamme toivottavasti vielä kerrytettyä pottia. Riippuu potin suuruudesta, mitä sillä voi toteuttaa.

Muistutuksena keräyslinkki vielä täällä – jokainen euro on eteenpäin ja lahjoitusaikaa on nyt vielä kaksi viikkoa!

Vaikuttajan ja julkkiksen vastuu?

Moni on ihmetellyt, miten vähän julkisuuden henkilöt ja vaikuttajat ottaneet kantaa Koskelan tapaukseen -tai ylipäänsä kouluväkivaltaab. Itse en ole lähtenyt haastamaan ketään, koska minusta tässä nimenomaan niin sanottu kansa on näyttänyt jo voimansa kartuttamalla summaa ja miettimällä keinoja, joilla oikeasti kouluväkivaltaan voisi puuttua.

Olen ehkä työskennellyt niin kauan viihdetoimittajana alalla, että en oikein osaa ajatuksen tasolla edes erotella elämässä niin sanottuja julkkiskavereita tai julkkislahjoittajia muista, mutta kun sitä perättiin ja nyt katson heitäkin; niin sanottuja julkkiksia on ollut tukemassa. Myös muutamat isot vaikuttajat ovat ottaneet kantaa. Sekin on aika ihanaa, että jokainen, joka tähän on osallistunut ja tätä nostanut on nostanut tätä sydämellään, ei haasteesta tai painostuksesta.

Minusta on jotenkin ihana ajatella, että tuo tämänhetkinen yli 20 000 euron summa koostuu 800 pienemmästä lahjoituksesta. Se kertoo myös siitä, että vain muutama taho ei halua muistaa ja muutosta, vaan moni. Summa on sinällään iso, sillä myöskään yritystahoja ei ole haastettu mukaan.

Kaikkea ei voi muuttaa yksin

Vaikuttajista vielä sen verran, että tietysti toivon, että jokaisella isolla vaikuttajanimellä (joihin itse en lukeudu), olisi edes muutama tärkeä pointti jota edistää esimerkillään ja jota nostaa esille. Kaikkeen ei tietenkään voi, jaksa tai ehdi ottaa kantaa. Eikä se tarkoita, että se ei koskettaisi. Viime viikolla näin sivusilmällä jotain eläinten kohteluun liittyvää -kampanjaa. Vaikka en siihen perehtynyt tai sitä nostanut, se ei tarkoita, etteikö aihe koskettaisi minua.

Samalla tavoin, kun ne vanhemmat joiden lapsella menee elämässä hyvin, olisi pelisilmää ja tahtoa katsoa myös koko yhteisön (tarharyhmän tai koululuokan) hyvinvointia.

Ne joilla on voimia ja valtaa, on minusta myös vastuu.

Päällä on poikkeusolot, joka aiheuttaa meille kaikille omat säätönsä ja huolensa, mutta tämä yritetään kaikki pitää huolta, että tämä kouluväkivaltaan puuttuminen, pitkässä juoksussa myös sen kriminalisointi, ei saa jäädä muun jalkoihin.

*lahjoita täältä

3 kommenttia

  1. kaunokainen kirjoitti:

    Järvenpään kaupungin sivuilla oli juttua lukioon hakeutumisesta ja Järvenpään lukion korkeahkosta keski-arvosta, joka ei ilmeisesti kaupungin puolelta tunnu olevan edelleenkään minkän sortin ongelma, tai halua ymmärtää, miksi se on ongelma.

    https://www.jarvenpaa.fi/blog/nakokulmaa-lukioihin-hakeutumisesta-ja-niiden-vertailusta

  2. Manduca kirjoitti:

    Sydämmellistä, että tälläinen lahjoitus on mahdollistettu. Osallistuin ja aidon osallistua myös perjantaina omalla paikkakunnalla yhteiseen muistotilaisuuteen, jossa viedään kynttilä yhteiseen sovittuun paikkaan koskelan murhan uhrin muistolle. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *