Hae
Gaalanainen

Keräys Koskelan henkirikoksen uhrin vanhemmille on NYT auki!

KERÄYS KOSKELAN HENKIRIKOKSEN UHRIN VANHEMMILLE ON NYT AUKI. Eli viimein  on mahdollisuus tehdä jotakin konkreettista, lahjoittaa ja jakaa TÄTÄ LINKKIÄ omissa kanavissanne! <3

Koskelan henkirikoksessa kuolleen nuoren vanhemmat tarvitsevat tukea selviytyäkseen. Keräyksen tuotolla tuetaan perhettä ja heidän selviytymistään traumaattisessa tilanteessa eri tavoin 10 000 euroon asti.

Keräyksen tavoitesumman ylittävä osuus ohjataan kiusaamisen vastaiseen työhön, jotta kukaan nuori Suomessa ei joutuisi kokemaan uhrin kaltaista kohtaloa. Tämä summa jaetaan seurakuntien diakoniatyön ja nuorisotyön asiantuntijoiden avulla sinne, missä kiusaamisen vastaiselle työlle on suurin tarve.

Lahjoittamalla tähän keräykseen, autat traumaattisen kokemuksen kokenutta perhettä, mutta annat samalla tukesi kiusaamisen vastaiseen työhön.

Halutessasi, voi osoittaa tukesi perheelle lahjoituksen yhteydessä viestikenttään jättämälläsi viestillä.

Tavoitesumma on viitteellinen. Tavoitesumman ylittyessä voit edelleen lahjoittaa ja summa ohjataan kiusaamisen vastaiseen työhön. Lahjoitukset voi tehdä linkin kautta mobilepaylla tai tilisiirrolla.

Koskelan henkirikos oli viimeinen piste

Viime viikolla Instagramin tunnepurkauksen jälkeen minulle tuli vahva halu tehdä jotakin konkreettista, että asiat menevät eteenpäin. Tuntui, että joka puolella oli vain pitäisi, voisiko joku.. mutta mitään ei tapahtunut.

Ystäväni Mari laittoi viikko sitten perjantaina ehdotuksen, että pitäisikö perustaa ryhmä, jossa voi puhua rakentavasti kouluväkivallan ehkäisystä sekä myös puhua tunteista, joita tapaus on herättänyt? Vajaassa viikossa ihmisiä on ryhmään tullut lähes viisi tuhatta, joten tarve tälle ryhmälle ilmeisesti oli.

Ryhmäläiset halusivat myös konkreettisesti auttaa, joten olemme Marin kanssa puuhanneet tämän viikon tuota keräystä yhdessä Kotimaanavun ammattilaisten kanssa, joten olemme nyt todella helpottuneita kun keräys on viimein auki ja ihmiset voivat konkreettisesti kokea tekevänsä jotakin.

Sen verran voin sanoa, että uhrin lähipiiriin on saatu yhteys ja keräyksessä on kunnioitettu heidän toiveitaan. Puutetta on sekä heillä, mutta myös kouluväkivaltaa ehkäisevissä resurseissa, joten jokainen lahjoitettu euro on tärkeä.

Myös tuon linkin jakamisella voit auttaa.

Sinä voit olla muutos

Kirjoitinkin jo aikaisemmin viikolla Instagramin puolelle, että onko kuvassa yllä näkymätön lapsi vai nyt hiihtolomalla mummulassa hyvän piilopaikan keksinyt lapsi?

Onneksi tässä tapauksessa jälkimmäinen. Olen jutellut lukemattomien ihmisten ja ammattilaisten kanssa rakenteista, jotka mahdollistavat kouluväkivallan jatkumisen ja osan lapsien muuttumisen näkymättömäksi yhteiskunnassa. Nämä rakenteet on tehtävä näkyviksi, muutostyö sen jälkeen tulee vaatimaan aikaa. Sillä aikaa meistä JOKAINEN voi tehdä jotakin.

✨ kun haet lasta päiväkodista, skannaa koko piha. Leikkiikö joku toistuvasti yksin? Kysele tästä opettajilta ja lapselta. Kehoita ottamaan leikkiin mukaan, ja pidä silmällä että se todella tapahtuu.

✨jos et pysty kutsumaan lapsen synttäreille koko ryhmää, tee rajaus selkeästi; kaikki tytöt, kaikki 5-vuotiaat jne. Kysy opettajilta koulussa, onko joku joka ei saa kutsuja. Kutsu hänet ja katso että hän pääsee osaksi leikkiä ja ryhmää.

✨Onko joku koulussa usein yksin? Jos et keksi sanottavaa, pyydä hänet aina vaikka samaan pöytään syömään tai ota mukaan parityöskentelyyn vapaaehtoisesti kolmanneksi, ettei hänen tarvitse tuntea häpeää yksin jäämisestä. Ole ystävällinen, näytä esimerkilläsi muille, miten toisia kohdellaan❤️

✨mieti lähipiirin lapsia ja nuoria, onko siellä joku, joka tarvitsisi apua? Vanhemmat tukea? Olisiko sinulla vaikka ensi kuun aikana joku hetki, jolloin voisit auttaa?

✨Mitä varhaisemmin asioihin puutumme, sitä helpompi on tehdä muutoksia. Mitä vahvempi koko yhteisö on, sitä paremmin siinä voivat kaikki.

Kiitos kun välitätte <3

Lue myös

On vaarallista jos Koskelan murhaajat eivät saa maksimirangaistusta

Yksi kommentti

  1. Manduca kirjoitti:

    Hei. Olisiko mahdollista että te vaikuttajat jakaisitte tietoa kansalaisaloitteesta, joka liittyy koulukiusaamisen ehkäisyyn. Se löytyy kansalaisaloitteen sivuilta kohdasta : KOULUKIUSAAMISEN ELIMINOINTI JA SEN VASTUUHENKILÖT KOULULAITOKSESSA SEKÄ KIUSAAMISTA EHKÄISEVÄN YKSIKÖN PERUSTAMINEN SOSIAALITOIMEEN. Tämä on tärkeä kansalaisaloite ja te vaikuttajat toivottavasti jakaisitte tätä. 🙏 Teillä on enempi seuraajia, kuin meillä tavasomettajilla, joten tämä asia tavoittaisi enemmän ihmisiä juuri teidän avulla 😇

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *