Hae
Gaalanainen

Valo joka ei kadonnutkaan -kirja kertoo Varpu Hintsasen elämänmittaisen selviytymistarinan ja opetti myös tekijäänsä

Valo joka ei kadonnutkaan -kirja on viimein valmis.

Jokainen kirjoja tehnyt tietää, että nämä ovat sen verran kokonaisvaltaisia hommia, että näihin ei lähdetä kevyin perustein. Itse ajattelen, että jos tarina kiinnostaa itseäni, ja haluan kuulla siitä syvemmin ja lisää, se kiinnostaa myös muita.

Joskus, kun pöydällä on paljon vaihtoehtoja, täytyy uskoa vain omaan tunteeseen. Sellainen minulle tuli Varpu Hintsasesta ja hänen tarinastaan. Ja nyt se on kirjan muodossa valmis; Valo joka ei kadonnutkaan (WSOY) julkaistaan 28.7.

Elämänmittainen selviytymistarina

Kirjan yksi keskeinen aihe on rankka. Kun Varpun Senja-tytär kuoli kolmen vuoden sairastamisen jälkeen syöpään, joutuivat mielentaidoista luennoineen Varpun omat opit kovimmalle koetukselle. Valo joka ei kadonnutkaan on paitsi lähes koko Varpun elämänmittainen selviytymistarina, se on myös Hintsasen uusioperheen tarina ja muistutus siitä, miten jokainen päivä pitäisi olla juhlapäivä. Se on kertomus paitsi surusta, mutta myös toivosta ja kiitollisuudesta.

Olen kirjoittanut aikaisemmin yhden kirjan (Anne Kukkohovin elämäkerran). Kaksikymmentä vuotta psykiatrisena sairaanhoitajana toimineelle Varpulle kirja on ensimmäinen ja monella tavalla ainutlaatuinen.

Jokaisesta kirjaprojektista oppii paljon, uskallan väittää, että tästä opin erityisen paljon.

Olen itsekin tämän kirjareissun aikana oppinut paljon lisää sellaisista käsitteistä kuin aikaikkunan kaventamisesta, pärjäävyyden panssarista, rajoittavista uskomuksista, merkityksellisyyden merkityksestä. Elämästä, jonka ei tarvitse olla joko tai, vaan on olemassa myös sekä että. Ja siitä, miten emme voi valita siitä mitä meille tapahtuu, mutta voimme valita miten niihin suhtaudumme.

Valo joka ei kadonnutkaan – ennakkotilattavissa

Vaikuttava. Sillä tavalla kuvailisin Varpu Hintsasta, jolle olen kiitollinen, että tätä pyysit tekemään, ja jonka kanssa kirjaa on yhdessä tehty. Matkan aikana on menty tunnelmasta toiseen; vedet silmissä on naurettu ja itketty. Minulla on vahva ja luottavainen olo, että lopputulos on vaikuttava ja koskettava. Ehkä jopa lukijalle yhtä elämää mullistava kuin sen tekijällekin.

Tuntuu uskomattomalta, että kirja on nyt ennakkotilauksessa, ja se julkaistaan jo kolmen kuukauden kuluttua. Jokainen jota kiinnostaa inhimilliset ihmiskohtalot, valot ja varjot, suosittelen kirjaa lämpimästi. Eikä noista tunne- ja mielentaidoista, joita tarinan kautta välittyy, ole haittaakaan ollut.

Ennakkotilaus täältä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *