Hae
Gaalanainen

Ehkä-elämä on uusi normaali – Los Angelesin reissu siirtyi vuodella

Teimme syykuun lopussa päätöksen; siirrämme joululomaksi hartaudella suunniteltua Los Angelesin matkaa vuodella.

Perheen lisäksi reissuun oli tarkoitus ottaa mukaan äitini, joka täyttää kuusikymmentä. En haluaisi enää edes mainita k-sanaa, mutta realiteetit alkoivat selvitä syksyn aikana; ensin maahan ei päässyt ollenkaan ja nyt rokottamattomana maahan ei pääse. Emme voi olla varmoja, että saisimme 6- ja 9-vuotiaille siihen mennessä rokotteet. Ja minä en ole taas sellainen ihminen, joka omaehtoisesti jättäisi roikkumaan, missä olemme jouluna. Siis reilun parin kuukauden kuluttua.

Ehkä-elämä

Lapset ottivat odotetun reissun siirtymisen vastaan vuodella hyvin. Tämä k-aika on varmasti tuonut monelle muullekin tottumuksen ehkä-elämään. Minulle ajatus viettää joulu poissa kotoa tuntui haikealta; tämä saattaa olla viimeinen joulu, kun meillä on pukkiuskovainen talossa (kuopus menee ensi vuonna kouluun), joten ajatus kotijoulusta tuntuu myös hyvältä. On kiva päästä jatkamaan jo kuudentena vuonna jouluperinteitä, joita olemme luoneet tässä nykyisessä kodissamme (sitä ennen vietimme joulua aina aaton lapsuudenkotikaupungissani tai anoppilassa).

Ehkä ensi vuoden Kalifornia joulu on hyvä välietappi tässä joulupukksiasiassa kohti joulua ilman joulupukkia, kun pukki tulee joka tapauksessa yöllä savupiipusta ja lahjat avataan vasta joulupäivänä.

Tapoihini orientoitunut reissaaja

En ole mikään maailman innokkain reissaaja, mutta Kalifornian joulua olin ehtinyt jo fiilistellä. Ehkä tylsimmältä reissun siirtymisessä on se takaraivosta automaattisesti puskeva tuttu ehkä. Entä jos tilanne pahentuu taas ensi vuonna? Olisiko kannattanut tehdä äidin synttärireissu nyt heti ja tässä jo jonnekin Eurooppaan, sen kerran kun rajat ovat auki?

Tai mikä pahempaa; entä jos emme ikinä pääse enää Yhdysvaltoihin? Tilanne on siellä monella tapaa hyvin erilainen kuin aikaisemmin.

Olen reissaajana aika tapoihini orientoinut. Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, kuinka matkustan aina Kaliforniaan – vaikka varmasti perheen kannalta Euroopan lomakohteet olisivat logistisesti helpompia.

Mutta ehkäilystä huolimatta, olen päättänyt ottaa kaiken irti tulevasta joulu(lomasta). Viime kesänä lomailimme Vuokatissa, joten nyt varasin tuoksi Amerikan lomaan varatulta ajalta Vuokatista – samasta hotellista laskettelurinteiden kupeesta.

Vaikka viihdyn kotona turhankin hyvin, niin reissut ovat perheelle tärkeitä yhteisiä juttuja; jotain mitä odottaa. Nyt odotan joulun aikaa tuplasti innostuneena. Ja yritän uskoa, että ehkä-elämäkin päättyy; siinä määrin kun sitä, elämää, nyt ylipäänsä voikaan hallita.

Ensimmäiset askeleet myös pihalla kohti joulua otettu. Kesän (teko)kasvit vaihtuivat viikko sitten.

 

Lue myös: Paluu Vuokattiin 22 vuoden jälkeen – TOP 5 kesäkohdetta

                    Optimoija yllätettiin!

kuva yllä Tiia Ahjotuli

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *