Hae
Gaalanainen

Mitä sinulle tulee mieleen Järvenpäästä? Vastaa ja voita shoppailulahjakortti maailman parhaaseen ruokakauppaan!

Vielä kaksitoista vuotta sitten minulla oli vain vähän mielikuvia Järvenpäästä. Nykyään yksi lempipaikkojani täällä on Rantapuiston alue.

Kaksitoista vuotta sitten näihin aikoihin googlailin ahkerasti.

Espoo asuinalueet. PakilaMunkkiniemi. Vantaa asuinalueet. Järvenpää asuinalueet.

Minulle kävi kuten monelle muullekin. Olin vasta saanut esikoiseni, eikä Helsingin keskusta houkutellut asumaan lapsen kanssa. Hintataso isompiin asuntoihin tuntui älyttömältä, nuoruusvuosien jälkeen teki mieli saada ympärille tilaa.

Toisaalta halusin, että Helsinki pysyisi sekä fyysisesti, että henkisesti lähellä.

Kaverini ja työni olisivat pitkälti jatkossakin siellä.

Olen kasvanut Iisalmessa, keskisuuressa pikkukaupungissa, josta on Olvi, Juhani Aho sekä Keke Rosberg. Kaupungilla on selkeä identiteetti ja maamerkit; on yksi kulttuurikeskus, yksi jäähalli, yksi lukio (tai siis lyseo). Harrastuspaikat ovat lähellä, koulumatkat sujuvia.

Kun sain oman lapsen aloin kaivata jotain samankaltaista, selkää ja pienempää. Siksi Järvenpää alkoi houkuttaa,vaikka tunsin jollain tavalla vain kaksi siellä asuvaa ihmistä. Järvenpäästä tuli mieleen Sibelius. Joten siksikin päädyin keskustelupalstoille, jonka kautta yritin saada kuvaa Järvenpäästä. Hyviä alueita junaradan äärellä? Järvenpää ja lasten koulut? Järvenpää ja lasten harrastukset? Junamatkan kesto Helsinki-Järvenpää?

Keskustelupalstoilta kaupungista sai sekalaisen kuvan, kuten keskustelupalstoilta yleensä. Osa kommenteista on asiallisia, osa suhteettoman tuomitsevia ja liioiteltuja. Yritin rakentaa kuvaa niiden sekä muutaman kaupungissa asuvan tuttuni kautta.

Mitä enemmän tein salapoliisityötä, sitä enemmän innostuin. Suora ruuhkajuna Helsinkiin kestää puolisen tuntia ja niitä menee kaksi tunnissa. Ruuhka-aikoihin useammin ja nopeammin. Järvenpää oli myös selkeästi oma kaupunkinsa, jossa oli oma lukio, Ainola sekä paljon ulkoilualueita. Lasten harrastusmahdollisuudet olivat lähellä sekä monipuoliset; kouluja ja päiväkoteja oli jokaisella asuinalueella, jotka ulottuivat junaradan viereen.

Aloin ihmetellä autolla ja bussissa ruuhkassa kulkevia kavereitani; miten kukaan muu ei ollut keksinyt tätä?

Luotan isoissa asioissa intuitioon. Jos joku tuntuu oikealle, niin toimin nopeasti. Meillä kävi myös tuuri, sillä taantuma oli polkenut asuntojen hintoja alas. Saimme uuden viiden huoneen ja keittiön asunnon Kinnarista suhteellisen edullisesti.

Marraskuussa 2008 alkoi uuden elämän rakentaminen. Tutustuminen Järvenpäähän ja järvenpääläisiin – meihin muihin junan tuomiin ja myös monen polven paikallisiin.

Näiden vuosien aikana minua on aina kiinnostanut, miten tänne on päädytty. On ollut myös kiva kuulla ulkopaikkakuntalaisten mietteitä siitä, miten he näkevät Järvenpään.

ARVONTA! Olisi kiinnostava kuulla sinun näkemyksesi; millainen paikka Järvenpää on asua? Mikä täällä on hyvää? Mitä kehittäisit? Ja ulkopaikkakuntalaisilta olisi kiva kuulla, millaisia mielikuvia teillä liittyy Järvenpäähän! Vastaa kommenttikenttään tai Instagramiini gaalanainen – samaisen kuvan alle kun tuossa ylhäällä. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi Keskon 50e lahjakorttia, jotka maailman paras ruokakauppa, eli Järvenpään Citymarket on lahjoittanut arvottavaksi. Jos olet Instagramissa otahan seurantaan @kcmjarvenpaa ja @gaalanainen.

Postaus on tehty yhteistyössä Järvenpään kaupungin ja Järvenpään Citymarketin kanssa.

16 kommenttia

 1. Petri Järvinen kirjoitti:

  Rakentaminen. Uutta nousee kovalla tahdilla ympäri Järvenpäätä. Olen asunut täällä koko ikäni, kohta 44 vuotta, ja koskaan ei ole täällä rakennettu yhtä paljon

 2. Anne Nuttunen kirjoitti:

  Jep. Se rantapuisto.
  Mutta muuten ihan syvältä. Nyt pitäisi jokaisen äänestää, aluksi kunnallisvaaleissa. Tässä fb Järvenpää sivuilla jauhetaan vain epäkohtia ja syystä. Mutta mitään ei tapahdu, jos ei viitsitä edes äänestää.

 3. Toni Peltolasta kirjoitti:

  + Kaikki palvelut ovat lähellä
  + harrastus mahdollisuudet hyviä
  + ulkoilureittejä tarjolla
  – joukkoliikenne
  – sähkön hinta(Caruna)

 4. Laura kirjoitti:

  Järvenpäässä on hyvä asua, kaikki perustarpeet saa täällä arjessa täytettyä. Kuten sanoit junalla Helsinkiin vain 30min, joten shoppailemaan jos on hinku, ei tarvitse junassa kuluttaa koko päivää. Täältä löytyy paljon ulkoilumahdollisuuksia, muutama kiva terassi ja kesäisin muutamat tapahtumat tuovat sopivasti säpinää näinkin pieneen kaupunkiin.

  Jos kehitysideoita joskus jossain kysyttäisiin niin ehdottomasti enemmän koko perheen ravintoloita ja julkinen liikenne kaupungin sisällä paremmaksi!

  Kaiken kaikkiaan nautin olostani täällä! <3

 5. Pois täältä ja äkkiä kirjoitti:

  Isoin virhe mitä elämässämme tehtiin oli muuttaa 7 vuotta sitten Järvenpäähän. Ikinä en ole täällä viihtynyt. Muutetaan koko perhe täältä pois heti kun asuntolaina antaa periksi. Hirveä paikka en muuta osaa sanoa.

  Liikennesäännöt ja niiden tunteminen aikuisille ihmisille on täysin vieraskäsite. (Niin auton ratissa, pyörällä tai jalankulkijana.) Täällä todellakin saa pelätä henkensä edestä ettei jää auton tai pyörän alle. Ja jos olet autolla liikenteessä niin kojelautakamera ehdoton varuste. Kiertoliittymät kahdella kaistalla ovat varmoja paikkoja saada auto lunariin asti.

  Missään muualla en ole törmännyt näin kovan luokan ”hellapoliiseihin” (=ihmisiin jolla ei ole omaa elämää) sukupuoleen katsomatta.

  Kaupunki jossa yhtä ihmisryhmää syrjitään näkyvästi vaikka järjestyslaki sallii liikkumisen koira kytkettynä em.alueella. Siitä huolimatta kaupunki asettelee kieltokylttejä joka nurkalle ja hellapoliisit mutu-perusteella tulevat uhkailemaan. Kukahan silmäätekevä tässä asuu joka vihaa koiria? (Kyllä rakkini ovat koulutettuja ja kytkettyinä!)

  Terveydenhuolto julkisella puolella on suuri vitsi. Sairaanhoitajat ainoita jotka yrittävät parhaansa.

  Vr on epäluotettava puhumattakaan syys-talviaikaan jolloin oma auto pakollinen jos meinaa pärjätä. Bussien aikatauluja pitää käydä tapaamassa apteekissa jos meinaa niistä saada jotain järkeä.

  Itä Helsingin huonomaineinen lähiökin on luksusta tähän paikkaan verrattuna. (Kyllä sielläkin on tullut asuttua ja monessa muussa paikassa Uudellamaalla.) Nostetaan kytkintä heti kun mahdollista enkä palaa tänne ikinä.

 6. Laura kirjoitti:

  Muutamme tämän vuoden puolella Järvenpäähän ja toiveissa on pysyä siellä piiiitkään. Synnyinkaupungistani Helsingistä ollaan hivuttauduttu pikkuhiljaa Vantaan kautta kauemmas etsien rauhaa, tilaa, luontoa ja halvempia neliöhintoja. Järvenpäästä vielä työmatkat onnistuu kohtuullisessa ajassa ja muutenkin on vielä sopivalla etäisyydellä ”kaikesta” olematta kuitenkaan kaiken hektisyyden keskellä. Useampi sukulainen on jo vuosien varrella muuttanut jäkeen, joten kaupunki on jo jossain määrin tuttu. Hyvällä fiiliksellä olemme ja innoissamme muuttamassa ja ”järvenpääläistymässä”! 🙂

 7. Aleksi kirjoitti:

  + urheilumahdollisuudet
  +työpaikkoja
  + hyvät lääkärit
  +ruokakaupat
  + baarikatu
  -sähkönhinta
  -parkkipirkko

 8. Emilia kirjoitti:

  Olen asunut koko ikäni Järvenpäässä, paljon muutosta tapahtunut vuosien aikana niin hyvään kuin huonoonkin suuntaan, mutta lämpimät muistot jääneet varsinkin kesän kohokohdasta, Puistobulesista. Aina hyväntuulisia ihmisiä, hyvää ruokaa ja musiikkia. Kiva kun pääsee myös tukemaan pienyrittäjiä jotka aina saapuu blueskadulle kojuineen. Harmi kun koronan takia jäi vuosi väliin 🙁

 9. Sarita Saine kirjoitti:

  Turvallinen! Lähellä luontoa. Muutin lasten kanssa Tukholmasta tänne 2005, kotiin tultiin❣️

 10. Timppa kirjoitti:

  Oikealla kaupungilla on oikea keskusta!

 11. Siiri66 kirjoitti:

  Edullisempaa asumista kuin radanvartta lähemmäs Helsinkiä mennessä. Helppo liikkua joka suuntaan mutta esim. Hyvinkääseen verrattuna hämmentävän kuollut keskusta. Täältä puuttuu iso ostari, suurimmat kaupat ovat kaukana toisistaan ja kävelykadulla on vain baareja ja kampaamo-kauneushoitoloita vieri vieressä. Kaikkiaan hyvin hajanainen, rannan puolella on keskusta mutta Cittarin puolella on ikään kuin toinen, autoilijoiden keskusta.

 12. Siiri66 kirjoitti:

  Jatkaisin vielä äskeistä, tänne olisi hyvä saada Keravan kaltaista vetovoimaa. Meillä on järvi, jossa ei voi uida joten maauimala olisi paikallaan. Rantapuistossa sille olisi hulppeasti tilaa.
  Parkkipaikkoja tarvitaan lisää, hullua rakentaa niin, ettei paikkoja ole edes yksi per asunto, tilaahan täällä olisi jos tahtoa riittäisi. Sekin lisäisi maksukykyisten asukkaiden kiinnostusta pientä kaupunkiamme kohtaan.
  Uudet pienet asunnot markkinoidaan jo rakennusvaiheessa sijoittajille, eivätkä enää liiku vuokramarkkinoilta ostajien ulottuville. Se lisää levottomuutta, josta kaupunkimme on jossain määrin tunnettu.

 13. Roosa kirjoitti:

  Lapsuuden kotikaupunki! Isoimpana plussana Rantapuisto, sellaista aluetta kaipaan nykyisessä asuinkaupungissani.

 14. Riyaz Handroo kirjoitti:

  Radan laheisyys ja hyvat palvelut

 15. Heidi kirjoitti:

  Olen lähtöisin Itä-Suomesta ja Järvenpää on jokseenkin samankaltainen kuin kotikaupunkini Joensuu. Ranta ja luonto lähellä, kävelykatu, jossa kesäisin elämää on plussaa. Kuten myös hyvät junayhteydet ja palveluiden lähellä olo. Bussiliikennettä voisi kehittää ja paljon, niitä tuntuu onnettomasti menevän. Keskusta kaipaisi myös elävöittämistä, syksyllä alkaa kuollut kausi joka näyttää kestävän kevääseen saakka. Ruokaravintoloita voisi olla enemmän ja erilaisia, sekä tietty kauppoja (vaate yms) ettei aina tarvitsisi Hyvinkäälle asti lähteä.

 16. neito kirjoitti:

  Olemme asuneet 12 vuotta Järvenpäässä. Alkuvuodet tykkäsin tosi paljon, mutta nyt on ruvennut tökkimään. Suurimpana miinuksena on huonosti hoidettu koulujärjestelmä. Lapsemme saivat uuden hienon koulun, ja se ahdettiin täyteen lapsia ja vielä tämän syksyn tapahtumat samaisen koulun pihalla ovat aiheuttaneet surua. Kävelykatu on aivan mahdoton nykyään, ei ruokaravintolaa ”normaaleille ihmisille” enää. Ainoa järkevä paikka on Kulmis. Ajelin vast’ikään poikani kanssa kävelykadun läpi rauhallisena sunnunta päivänä ja joku mies oli pissalla keskellä katua. Järvenpään keskusta on jotenkin todella surullinen paikka näin tavallisen perheellisen ihmisen näkökulmasta. Hyvinkäällä on huomattavasti järkevämmän oloinen keskusta suhteessa Järvenpäähän. Meillä on vain kuoppa ja alkoholistit. Alkoholistit viihtyvät myös Citymarketin nurkalla. Jotenkin täytyisi saada kaupunkia rauhoittumaan näiden epämääräisten alkoholistien ja omituisesti käyttäytyvien teinien osalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *