Hae
Gaalanainen

Vuokatin rinteet – lapsiperheen helppo talvilomakohde

Kun kesällä vierailimme Vuokatissa, minulle tuli vähän haikea olo. Olisipa kiva päästä täällä myös laskettelemaan!  Niin kuin silloin nuorena, kun lapsuuden kotikaupungista Iisalmesta Sotkamoon matka ei ollut niin pitkä. Etelässä asuessa laskettelu oli jäänyt lähinnä lasten kanssa tehtyihin päivän reissuihin lomilla.

Kun nyt saimme järjestettyä mahdollisuuden talvilomaan Suomessa, palasimme ehdottomasti Vuokattiin. Yksi syy oli nuo laskettelurinteet, jotka muistin sopivan haastavina, osan jopa nautinnollisina minunlaiselle hyvin keskiverrolle laskijalle.

Hiihtokoulu lapsille

 Meillä jokainen kolmesta lapsesta on myös viety rinteeseen ensimmäistä kertaa kuusivuotiaana. Nyt oli vuorossa kuopus, jolle sain hiihtokoulusta tunnin opetusta heti ensimmäisen laskupäivän aluksi.

Tuo viisikymmentä minuuttia riitti ja kuopus oppi hiihtoope-Joonaksen opissa laskemaan kolmea etummaista lasten alueen rinnettä, sekä käyttämään hissiä. Niitä hän painoi sitten kolme päivää posket punaisina ja ilmoitti, että ”tämä on paras laji ikinä!”

Toinen meistä vanhemmista oli 9-vuotiaan kanssa isommissa rinteissä, joten säätöä oli tällä tavalla todella vähän ja saimme laskupäivistä kaikki paljon irti.

 Mites ne rinteet? Muistin oikein. Minunlaiselle hyvinkin keskivertoa heikommalle laskijalle nämä rinteet ovat yhä vuosikymmenten tauon jälkeen parhaat. Kahden laskupäivän jälkeen uskalsin lähteä vasta menemään jyrkempiä kohtia; siihen asti pystyin etenemään rinnekartan avulla niin, että etenin loivempia pätkiä.

Lisäksi rinteiden välillä oli helppo liikkua.

Meillä oli kolmen päivän liput ja ne olivat meidän perheelle juuri passelit. Kahtena kolmesta päivästä palasimme illaksi vielä rinteeseen.

Ei liian kaukana

Näin joululoman jälkeen Pohjoisen hiihtolomista haaveileville lapsiperheille suosittelen lämpimästi lomakohteeksi Vuokattia. Sotkamoon on etelästä huomattavasti lyhyempi matka kuin aivan pohjoisen kohteisiin. Itse koin, että sain lumikinosten keskellä täyden pohjoisen fiiliksen lumisten puiden ja iltaa kohti kiristyvän pakkasen äärellä.

Olimme itse Vuokatissa joulua edeltävällä viikolla, joten hiihtolomien lisäksi kannattaa miettiä, olisiko mahdollista järjestää loma vaikka jo tammikuun tai maaliskuun puolella, jolloin kohteissa on toki myös väljempää?

Vuokatin rinteiden hinnat näet täältä. Kannattaa huomioida, että Vuokatissa alle 7-vuotiaat pääsevät laskemaan rinnelipun ostaneen aikuisen kanssa ilmaiseksi.

 

Kohta onkin hiihtoloma

Olimme Vuokatissa siis viikko ennen joulua. Nyt kun arkea on eletty joululoman jälkeen kaksi viikkoa, tuntuu että lomasta on jo aikaa. Ja ihan epätodelliselle tuntuu sekin, kun päiväkodista kysellään jo hiihtoloman hoitotarvetta ja koululaisilta leirityksiä.

Että kolmen viikon kuluttua on etelän hiihtolomaviikko.

*lipuista saatu alennusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *