Hae
Gaalanainen

Aloitin työsyksyn sanomalla 5x EI!

Tarkoitus löytää sisäinen rauha – ja ehkä myös silitysrauta. Kiitos tästä t-paidasta C More ja Paras vuosi ikinä -sarja!

Ei ei ole, tai sen sanominen ei ole minulle uusi asia. Viime vuosina olen joutunut pakon edessä opettelemaan sen sanomista, koska aika – ja sitä kautta omat resurssit – eivät vain riitä kaikkeen. Ei vaikka kuinka toivoisi. Silti se – ei – aiheuttaa yhä vaikeuksia; varsinkin jos tietää, että itsellä voisi olla kyselyyn annettavaa ja siitä innostuu, niin sitä alkaa myymään ideaa itselleen; entä jos sittenkin?

Uskon, että asioiden puntarointi on toki hyvästä. Olen kuitenkin niin monta kertaa pusertanut mahdottomasta mahdollista, että oppinut noiden vääntöjen edessä tunnistamaan myös omat voimavarani paremmin.

Ei enää kiireessä kaatuilua

Palasin eilen kesäloman töihin – minäkin. Julkaisimme Varpu Hintsasen kanssa kesäloman lopulla Valo joka ei kadonnutkaan -kirjan (Wsoy). Julkaisun jälkeen alkoi tuntua, että 28.7 julkaistun kirjan ja sen promootion järjestely on vienyt kesälomasta niin paljon aikaa ja energiaa, että järjestelin tämän viikon työt vielä kevyemmäksi. Olen helpottunut, kiitollinen ja onnellinen, että ihmiset ovat löytäneet kirjan, mutta en halua olla syyskuun alussa samassa tilanteessa kuin viime syyskuun alussa, jolloin kaatuilin kiireessä pitkin kyliä ja purskahdin Ärrän myyjälle itkuun.

Päätin siis jo muutamien viikkojen loman aikana, että sanon viisi kertaa ei viidelle oikein mielenkiitoiselle projektille ja kirjakyselylle. Toki sanoin hyvin kauniisti ei kiitos. Ja jokainen kyselijä ymmärsi, että kun edellinen kirja vasta pari viikkoa sitten päästetty käsistä, niin takki on aika tyhjä.

Eikä nämä kyselyt ole mitään leuhotusta töiden paljoudesta. Tässä kohtaa elämää uskallan sanoa, että ne ovat osoituksia hyvin tehdystä aikaisemmasta työstä. Työstä, jolle olen monta kertaa antanut aivan kaikkeni.

Välivuosi projekteista

Pidän ainakin yhden välivuoden ylimääräisistä hommista ja keskityn ihan näihin toimittajan töihin; joissa niissäkin ihan riittää haastetta, iltapuhdetta ja tarinoita kerrottavaksi. Tänne blogiin tarinoin myös taas normisti kerran viikossa.

Kiitos, kun palasit kesäloman jälkeen lukemaan. Astetta tasapainoisempaa syksyn alkua meille kaikille! <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *