Hae
Gaalanainen
Kaupallinen yhteistyö

Millainen asuinpaikka on Järvenpää?

Kaupallinen yhteistyö: Järvenpään kaupunki
Tällainen(kin) kaupunki Järvenpää on asua.

Tällainen(kin) kaupunki Järvenpää on asua

 

Tänään tulee kuluneeksi tasan kaksitoista vuotta, kun muutin muutin tavarani perheen kanssa kaupunkiin nimeltä Järvenpää (Facebook muistutti, muuten olisi osannut nimetä). Esikoiseni syntyi vuoden 2008 elokuussa. Sen jälkeen olimme käyneet lyhyen, mutta tiiviin paikkakunta- ja asuinaluevertailun, joissa vilahti Pakila, Munkkiniemi, Vantaan Kartanokoski, Kirkkonummi, Espoon Mankkaa – ja Järvenpää. Kuten aikaisemmin totesin, tunsin jollakin tasolla täältä kaksi ihmistä töiden puolesta. Kummallakaan ei ollut lapsia, joten perhe-elämän kannalta olin aika lailla internetin tietojen varassa. Sitä selvittelin yksinkertaisesti googlettamalla ja päädyin erinäisille keskustelusivuille. Niissä keskustelu meni aika usein aivan muuksi kuin asumiseen tai kaupunkiin liittyväksi. Siksi, nyt 12 vuotta myöhemmin, haluaisin tuoda esille, miksi minä olen viihtynyt kaupungissa, josta en tiennyt etukäteen juuri mitään

 1.Järvenpää on kaupunki!

Ennen kun muutin Helsinkiin opiskelemaan, asuin elämäni alun,  18 vuotta, Iisalmessa. Yksi tärkeimmistä syistä muuttaa Järvenpäähän oli se, että tämä on oma kaupunki. On kaupungin oma kirjasto, kaupungintalo, tori ja historia. Espoo, Vantaa ja Helsinki tuntuivat pirstoutuneimmilta. On järvenpääläisyys ja järvenpääläiset, ei vain jonkun kaupungin sisäisen asuinalueen identiteetti. Usein tuolta asuinalueelta kun joutuu lähtemään kuitenkin muualle monien palveluiden pariin. Järvenpäässä nuo kaikki palvelut ovat suhteellisen lähellä, asui täällä missä vain.

2. Järvenpää ja hyvät kulkuyhteydet

Työskentelin tuohon maailmaan aikaan Pasilassa ja työkeikat ja palaverit olivat pääosin Helsingin keskustassa. Toiveena oli pitää taloudessa vain yhtä autoa, joten yhteydet Helsinkiin olivat tärkeät. Se oli yksi syy, miksi Kinnari valikoitui asuinalueeksi. Tästä on kävellen kymmenen minuutin matka sekä Järvenpään rautatiesasemalle sekä Ainolan asemalle. Pyörällä molemmissa on muutamassa minuutissa. Juna pysähtyy myös muilla Järvenpään pienemmillä asemilla, joten vaikka asuisi hieman kauemapana keskustaa, niin yhteydet toimivat

 

3.Järvenpää ja luonnon läheisyys

Vaikka asuinalueemme Kinnari on täyteen rakennettu, niin luonnonläheisyys on kuitenkin läsnä. Kun jään junasta Järvenpäässä pois, niin heti on jotenkin helpompi hengittää. Luonnon läheisyyden tunnun säilyminen tuntui olevan monien Järvenpää-kyselyyni vastanneiden toive: jos kaupunki ei kaavoittaisi alueen kovasta imusta huolimatta alueita aivan täyteen? Kun kävelen junaradan viertä kotiin joskus olen ihan liikuttunut avautuvan maiseman kauneudesta. Onneksi sitä on vielä jäljellä, vaikka Jäke-vuosien aikana on rakennettu myös uutta.

4. Järvenpää ja palvelut

Kaupungin palveluista minun on vaikea sanoa mitään moitittavaa. Sen muutaman kerran kun olen käynyt Kelassa ja kerran vuodessa verotoimistossa, olen saanut hoidettua ne asiat, jotka on pitänyt. Neuvola- ja hammaslääkärikutsuista tulee muistutuksia, jos en ole niitä muistanut varata. JUST on minusta lisännyt toimivuutta, kun kaikki terveyspalvelut on keskitetty saman katon alle. Olemme saaneet kaikki lapset hyvään lähipäiväkotiin ja hyvään Kinnarin kouluun. Olkoonkin, että esikoiseni ehti käydä koulua vain vuoden, kun se homeongelmien takia purettiin. Mutta minusta on kohtuutonta syyttää homeongelmista kuntaa. Tuossakin tilanteessa tehtiin se mitä parhaaksi nähtiin. Ei ainakaan meidän lapsi traumatisoitunut siitä, että joutui käymään kaksi kouluvuotta koulua parakissa. Nyt, syyslukukaudeksi 2019 valmistuneessa Kinnarin koulussa on samassa myös yläkoulu. Koulun piha on itse asiassa niin viihtyisä, että siihen alkoi tulla lieveilmiöitä, kun nuoria ympäri Uusimaata alkoivat kokoontua sinne. Nyt talvea kohti tilanne on rauhoittunut, eikä vanhempainyhdistys ole keksinyt mitään. Luulen, että näitä homekoulu- nuoriso”ongelmat” on jokaisessa asuinpaikassa. Meillä kai jonkun mielestä kävi koulun ajoituksen kanssa huono tuuri, mutta minulle koulun seiniä tärkeämpää on koulun henki ja se että jokaisella oppilaalla on kavereita ja hyvä käydä koulua. Siinä ainakin kahden vanhemman lapsen kanssa koulu on onnistunut hyvin. Nuorimmainen on viihtynyt hyvin hänkin Kinnarin päiväkodissa. Muista mun ja meidän lempparipaikoista ja yksityisen puolen palveluista lisää täällä.

5. Järvenpää ja harrastaminen

Tästä tein oman postauksen, jossa kerroin tarkemmin mitä meidän perhe harrastaa Jägessä. Yhteenvetona voi sanoa, että Järvenpäässä harrastaminen on muutamia kymppejä halvempaa kuin samoissa lajeissa vaikka Espoossa, Vantaalla tai Helsingissä. Mutta tärkeintä meille on harrastuspaikkojen läheisyys ja tietenkin se, että monipuolista sekä halukkaille myös tavoitteellista toimintaa on tarjolla.

6. Järvenpää ja nähtävyydet

Esittelin tarkemmin Ainolan, Järvenpään tunnetuimman matkailukohteen erikseen täällä. Olen itse kokenut, että vieraiden kanssa Järvenpäässä on mukavasti tekemistä. Ainolan lisäksi Rantapuisto, skeittipuisto, Lemmenlaakso ja Järvenpään Citymarket ovat olleet kovassa huudossa. Päiväseltään on toki käyty sitten linnanmäkiä, korkeasaaria tai suomenlinnoja, mutta yleensä muualta tulleet vieraat ovat viihtyneet myös meidän kanssa täällä Jäkessä. Näitä kohteita myös järvenpääläiset arvostivat ja listasivat vielä lukuisia muita, jotka listasin Järvenpään nähtäyydet postaukseen.

7. Järvenpää ja arki                                                                                                                                                                               Ajattelen nimenomaan, että lapsiperheen arki on minusta järjestynyt täällä Järvenpäässä niin helposti kun se tällaisella elämäntilanteessa voi järjestyä. Mutta olen ilahtunut, että Järvenpää houkuttaa myös muita ei enää ihan kaksikymppisiä sinkkuja. Viihdealalla työskentelevä ystäväni muutti kesällä Saunakallioon ja on viihtynyt todella hyvin. Junalla töihin ja ”metsän keskelle” palautumaan on hänen uusi mottonsa. Suurin osa elämästä on kuitenkin sitä arkea. Olen löytänyt oman arkeni rakennuspalikat ja ihmiset täältä 12 vuoden aikana pikkuhiljaa.

 

Lue myös: Mitä sinulle tulee mieleen Järvenpäästä?

Maailman paras ruokakauppa löytyy Järvenpäästä

Järvenpään nähtävyydet – päiväretkivinkit x5

Mistä 35 tunnin harrastusviikko kostuu – ja paljonko se maksaa Järvenpäässä?

kuvat Tiia Ahjotuli

Kaupallinen yhteistyö: Järvenpään kaupunki

2 kommenttia

  1. Ellu kirjoitti:

    Muutin Järvenpäähän 15 v 1 kk sitten, enkä tuntenut täällä ketään. Ysärillä olin kahdesti käynyt. Mutta joskus elämä vie…. Päivääkään en ole katunut enkä haluaisi muualle enää muuttaakaan!

  2. empuntemputjatarinat kirjoitti:

    Ihana kuulla! En tiedä mitä pitäisi tapahtua, että täältä muuttaisin enää mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *