Hae
Gaalanainen

Koskelan keräys viimeinen lahjoituskohde: apua tunnetaitoihin ja nepsy-lapsille

Olen kertonut aikaisemmin Koskelan keräyksen yhteydessä siitä, miten vaikealta tuntuu löytää tukikanavaa kiusattujen auttamiseen. Aikoinaan minulle myytiin puhelimitse Kiusatut Tuki RY:n lehteä Koulurauhaa. Koska en tuohon aikaan kestänyt lukea kiusattujen tarinoista, syystä että ne jäivät pyörimään mieleen ja lisäsivät turhautuneisuuden tunnetta, tilasin lehden sijaan oheistuotteen; samalla ”lahjoistusrahalla” jonkun Leijonien t-paidan pojalleni.

Maksoin laskun, mutta paitaa ei ikinä tullut.

Sittemmin luin, että koko järjestö oli pelkkä huijaus. Turhautuminen lisääntyi; näinkö kiusattuja kohdeltiin kolmannella sektorillakin?

Kuka pitää kiusattujen puolta? Mistä apua kiusaajille?

Tämä pohjustuksena sille, kun mietimme ja kartoitimme Koskelan keräyksen kohteita, oli vaikea löytää tahoja, jotka auttaisivat nimenomaan suoraan kiusattuja tai pyrkisivät ehkäisemään kiusaamista.

Päädyimme Marin kanssa etsimään avuksi tunnetaitoihin ja nepsy-lapsiin erikoistuneet opettajat; sellaiset jotka ovat tehneet työtä suurella sydämellä tähänkin asti ja saaneet tuloksia aikaiseksi. Nämä kaksi opettajaan ovat sitoutuneet ottamaan tulevan vuoden ajaksi ohjaukseen peruskouluikäisiä nepsy-lapsia ja tunnetaidoissa apua tarvitsevia lapsia.

Tähän tarvitsisimme nyt myös teidän apua.

Onko sinulla lapsi jolla on neuropsykiatrisia ongelmia (Asperger, ADD tai vastaava), eikä diagnoosia ole tehty tai kriteerit dignoosiin eivät syystä tai toisesta aivan täyty? Lapsesi ei ole vielä päässyt tuen piiriin ja häntä on kiusattu, jätetty joukon ulkopuolelle, nimitelty tai hän on joutunut kouluväkivallan uhriksi?

Tai lapsi, joka tarvitsee apua tunnetaidoissa?

– Tunnetaidoilla tarkoitetaan taitoa havaita ja tiedostaa omia tunteita. Tunnetaidot ovat itsetuntemuksen perusta. Tunnetaitoja tarvitaan myös toisten tunteiden hahmottamisessa ja vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Tunnetaitoja harjoittamalla lapsi ja nuori oppii ymmärtämään mitä tunteet saavat aikaan omassa kehossa, mielessä ja ajatuksissa. Harjoitusten avulla opitaan myös myötätunnon ja itsemyötätunnon taitoja sekä kiitollisuutta. Lisäksi lapsi ja nuori saa työkaluja keskittymisen ylläpitämiseen, tunteiden säätelyyn ja omien ajatusten kanssa työskentelyyn”, kertoo projektissa tunnetaidoista vastaava opettajamme.

Lomake täällä!

Nepsy-lapsia auttamalla haluamme osaltamme kunnioittaa Koskelan uhrin muistoa ja toivoa, että tämä yksilöllinen ohjaus auttaisi ja tukisi saman diagnoosin saaneita lapsia ja nuoria. Tunnetaitoja parantamalla voidaan saadaan taas ratkaistuksi kiusaamistilanteita.

Kotimaan Tuki, samainen järjestö, jonka avulla teidän kanssanne keräsimme varoja, lomakkeella on mahdollista ilmoittaa luottamuksella luottamuksella avunhakijaksi. Tässä kohtaa voimme auttaa vain valitettavasti vain pääkaupunkiseudulla asuvia peruskouluikäisiä, eli 7-15-vuotiaita lapsia ja nuoria. Toivomme myös, että perhe osaltaan sitoutuu tapaamisten järjästämiseen. Jos hakemuksia tulee paljon, niin pyrimme saamaan keräykselle jatkumoa, jotta mahdollisimman montaa voisi auttaa ja edistää sillä tavoin tällä kertaa oikeasti KOULURAUHAA.

Lomakkeeseen pääset täältä

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille lahjoittajille, ja kiitos jokaiselle joka tätä viestiä myös jakaa.

 

lue myös

On vaarallista jos Koskelan murhaajat eivät saa maksimirangaistusta.

Gaalanainen/Instagram

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *